fbpx
UDFORSK

Historiske dragter i systuen

Se Nyborg Slots Dragtlaugs flotte historiske dragter og prøv måske selv en dragt på til et godt foto.

Mød dragtlauget

Nyborg Slots Dragtlaug har i en årrække været i gang i systuen på Borgmestergården. Og det er ind til videre blevet til ikke mindre end 800 stykker tøj, som bl.a. bliver brugt til det storslåede historiske optog under Danehof-fejringen hvert år.

  • Fredage kl. 10-12 (1. marts til 25. oktober, helligdage undtaget)
  • Onsdage kl. 10-15 i sommersæsonen (17. juli - 28. august)

I juni er der normalt travlhed i systuen på grund af det forestående Danehof. Så der er gang i systuen hele måneden.

Nyborg Slots Dragtlaug arbejder

Prøv en dragt

Hvis du er frisk på at være middelalder- eller renæssancemenneske for en stund, hjælper dragtlauget gerne med at finde og iklæde dig en dragt. Der findes dragter i alle størrelser, til både store og små. Tilbuddet gælder, når dragtlauget er på museet, og kun med hjælp fra dragtlauget. Det er nemlig fint og kostbart håndværk, som vi skal hjælpes ad med at passe godt på.

Familie i dragter

Nyborg Slots Dragtlaug

Nyborg Slots Draglaugs formål er at formidle og levendegøre historiske perioder og tekstile kundskaber gennem deltagelse i udstillinger, historiske markeder, workshops og anden formidling i samarbejde med Østfyns Museer. Det er også laugets formål at arbejde for, at medlemmerne udvider deres viden om historiske dragter og tekstiler, og ud fra denne viden fremstiller kopier af historiske dragter og tekstiler til brug for formidling.

Kunne du tænke dig at hjælpe som frivillig og få hænderne ned i Nyborgs historie, så følg link herunder.

Nyborg Slots Dragtlaug hænder

Sy din egen middelalderdragt

Kunne du tænke dig at sy din egen middelalderdragt, så deltag i kreative og uformelle workshops, arrangeret af Nyborg Slots Dragtlaug. Hold øje med museets kalender for datoer. Eller kig i dragtlaugets inspirationskatalog.

Dragt med flot mønster