fbpx
28. januar 2020

Vinterferie med mini-ridderskole

Kom i lære som ridder på Borgmestergården i uge 7. Vi har et væld af forskellige aktiviteter, du kan lave. Du kan blandet andet male dit eget skjold, lære at fægte med sværd, skyde med armbrøst og lære ringridningens kunst. Og så kan du sy et ridderslag til din yndlingsbamse.

Enhver ridder skal have et skjold, før han eller hun drager ud på en farlig færd. I gamle dage malede ridderne selv deres skjolde. De malede karakteristiske kendetegn, der fortalte, hvem de var, hvor de kom fra og måske for hvilken konge de kæmpede. I uge 7 kan du male dit helt eget ridderskjold.
En ridder skulle også lære at slås. Museets mester-riddere vil stå klar til at lære dig kunsten at slås med sværd. De vil lære dig de bedste sværdteknikker og gøre dig klar til kamp. Samtidig kan du lære at skyde til måls med armbrøst, og se om du kan ramme plet!
En ridder skulle ikke kun kunne kæmpe mod sine fjender. Hofkulturen med ringridningen var en stor del af ridderens levevis, hvor han kunne vinde hæder og ære. Den gamle og ædle sport var tidligere en konge værdig, og kunsten at fange ringen med lansen er yderst vanskelig. Prøv og se om du kan fange ringen med din lanse, mens du styrer din hest.
Endelig kan du sy et ridderslag til din ridder-bamse. Det eneste du skal medbringe er din yndlingsbamse. Så vil Nyborg Slots Dragtlaug hjælpe dig med at sy et ridderslag.
Efter en lang dag med hård træning og andre ridder-sysler, trænger sulten sig måske på. I uge 7 vil der være smagsprøver fra det gamle støbejernskomfur på Borgmestergården. Kom ind og få en lille pause og smag på middelalderens lækkerier.
 
Hvor: Borgmestergården.
Aktiviteter: 10-14. februar fra kl. 11-15.
Læs mere på hjemmesiden.