20. maj 2019

Søren Kierkegaard i relevante rammer

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard, der indtil 2017  kunne ses på Borgmestergården i Nyborg, skal fremover møde Kierkegaard-forskere og -studerende fra hele verden på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

”Det er den ideelle placering for skulpturen. Søren Kierkegaard kommer nu til at indgå i relevante rammer, hvor han kan glæde forskere og studerende i fremtiden”, siger Kurt Risskov Sørensen, der afdelingsleder for Samlinger og Kommunikation på Østfyns Museer.
Østfyns Museer efterlyste i foråret et nyt hjem til den tre meter høje gipsskulptur af den verdensberømte danske filosof. Det førte til en henvendelse fra Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet, der netop huser Søren Kierkegaard Forskningscentret.
Glæde på forskningscentret
”Vi er glade for at have fået mulighed for at overtage statuen, der meget passende vil blive placeret foran Kierkegaard Auditoriet, hvor den er med til at sætte fokus på den berømte teolog, filosof og alumne her fra fakultetet,” udtaler fakultetsdirektør Torben Rytter Kristensen påSøren Kierkegaard Forskningscentrets hjemmeside.
Gipsskulpturen af Kierkegaard er en forstørrelse lavet efter en statuette skabt af Louis Hasselriis i 1878. Skulpturen er muligvis lavet af den danske billedhugger Carl Aarsleff i samarbejde med Hans Peder Pedersen-Dan.
Dog findes der også kilder, der beskriver, at statuetten først blev forstørret i 1918, hvilket betyder at Carl Aarsleff ikke kunne have lavet forstørrelsen, da han døde 4. januar 1918. Bronzeafstøbningen af skulpturen har siden 1918 stået i bibliotekshaven ved Christiansborg i København.