29. oktober 2020

Pyntes op til jul, det skal der!

Borgmestergårdens julepyntehold har holdt den årlige rådslagning, før det store arbejde med julepynten på den gamle købmandsgård går i gang.

Selv om julemarkedet ”Jul i den gamle Kongeby” i år er aflyst, åbner Borgmestergården traditionen tro, når julelysene i Nyborg bliver tændt. I år er det den 27. november, og til den tid vil Borgmestergården have undergået sin årlige forvandling: granguirlander, juletræer, julepynt, julesortiment i butikken, og masser af nisser vil byde museets gæster velkommen.

Vi er simpelthen julehygge-mennesker

Bag al julepynten står en trofast gruppe af museets medarbejdere og frivillige, som hvert år lægger nye og ambitiøse planer for pynten. Og i år er der faktisk mere plads at gøre godt med, fordi der ikke skal være julemarked.

”Vi er simpelthen julehygge-mennesker, og vi kan godt lide at gøre det hyggeligt for museets gæster. Og så har vi det også hyggeligt sammen”, fortæller Kirsten Lindegaard, der er én af de fire frivillige, som også i år lægger timer og dage i at pynte op til jul på Borgmestergården. Også Bent Olsen nyder at være med til at pynte op til jul på Borgmestergården: ”Det er som at få en ny barndom vakt. Det finder jeg en stor glæde ved. Pludselig kommer der minder frem: >Det har jeg da også lavet sammen med min mor!< Sådan noget er sjovt”, fortæller han.

Lydfortællinger og udstilling om jul

Ud over julepynten vises også særudstillingen ”Jul i renæssancen”, som fortæller om, hvordan julen blev fejret dengang, det stadig var Lerche-familien, der boede på Borgmestergården. Og så kan man høre lydfortællinger om julebukken og om overtro i julen.

Julepynteholdet består af Jette Olsen, Kirsten Lindegaard, Bent Olsen og Inge Dam, der alle er frivillige, samt museets medarbejdere Sara Hanghøj, Ditte Larsen og Tina Grønvig Nielsen.