fbpx
11. juni 2021

Madhistorie til ben og gane

Museumsinspektør Nicolai Knudsen står for den madhistoriske byvandring, mens Pierre Roland fra Restaurant Remisen sammen med sine kokke udvikler et unikt måltid til deltagerne. Foto: Troels Malthe Borch

Østfyns Museer og Restaurant Remisen inviterer nysgerrige og lækkersultne på madhistorisk byvandring i Nyborg og på frokost med historiske råvarer.

Østfyns Museer og Nyborg Destilleri samarbejder om at tilbyde turister og borgere oplevelser, hvor mad og historie går op i en højere enhed. Nu har de åbnet op for tilmelding til det første arrangement. Søndag den 11. juli kan man således komme på en madhistorisk byvandring i Nyborg, der slutter med frokost på Restaurant Remisen, hvor kokkene har skabt en særlig frokostanretning med udgangspunkt i historiske råvarer. Konceptet er inspireret af Kongens Fadebur.

”Historien har godt af at komme ud i den virkelige verden. Vi kan en hel del på museerne, men vi kan meget mere, hvis vi samarbejder med andre aktører i lokalområdet. I samarbejde med Nyborg Destilleri kan vi få smag og sanseoplevelser på historien. På den måde kan vi formidle historien til vores publikum på en ny måde; og måske endda nå et nyt publikum, som vi ellers ikke ser på museerne”, siger Mette Ladegaard Thøgersen, der er afdelingsleder på Østfyns Museer og formand for Kongens Fadebur.

På Nyborg Destilleri og Restaurant Remisen er de glade for samarbejdet:

”Det er sjovt at blive udfordret med nogle historiske dogmer, når vi skal lave mad. Det giver et nyt perspektiv på mad og smagsoplevelser, når den historiske baggrund for maden også spiller en rolle. Vi har udviklet en unik frokostanretning, hvor man smager sig gennem en række af de råvarer, som har været spist i Nyborg siden middelalderen, tilberedt og serveret på i et moderne tilsnit”, fortæller Pierre Roland, der er daglig leder af Restaurant Remisen.

Den madhistoriske byvandring med frokost finder sted den 11. juli med start ved Landporten kl. 11. Billetter inkl. frokost og en drikkevare koster 249 kr. Et glas Nyborg Akvavit fra Nyborg Destilleri kan tilkøbes for 25 kr. Læs mere om arrangementet her.

Læs mere om Kongens Fadebur her.

Østfyns Museer og Nyborg Destilleri håber, at arrangementet bliver en succes. I så fald vil de arrangere flere lignende arrangementer.