fbpx
30. april 2020

Krigshistorie på Kirkegården

I anledning af 75-året for Danmarks befrielse inviterer vi jer med ind på Assistens Kirkegård i Nyborg på en corona-sikker historisk vandring.

I øjeblikket er ikke blot Nyborg Slot, men også Borgmestergården lukket. Sidstnævnte ikke på grund af restaurering, men på grund af den nuværende situation med Covid19-pandemien. Museet kan heller ikke invitere til foredrag eller på rundvisninger, og vi må derfor finde på alternative løsninger for at formidle historien.
Lad dig guide til historien på kirkegården
Derfor forsøger vi nu at lave en historisk guide til en udendørs vandring, som man kan foretage på egen hånd. Alle landskaber gemme nemlig på historie, og nogle mere end andre. Assistens Kirkegård i Nyborg er et af de steder, hvor historien ikke er til at undgå, hvis blot man har øje for det. Her ligger nemlig en lang række af de ofre for Anden Verdenskrig, som er begravet i Nyborg. Både englændere, canadiere, tyskere, danskere og en enkelt russer.
Fem gravpladser fortæller hver deres historie
En tur rundt på Assistens Kirkegård giver et indblik i, hvordan Anden Verdenskrig afspillede sig i Nyborg, og så kan det være en lejlighed til at mindes nogle af de mange, der blev ofre for verdenskrigen.
Turen bringer dig forbi fem gravpladser, som fortæller hver deres historie om Anden Verdenskrig.
Se alle fem film herunder.
Krigshistorie på kirkegården #1: danske sømænd og engelske og canadiske piloter

Krigshistorie på kirkegården #2: tyske soldater

Krigshistorie på kirkegården #3: tyske flygtninge

Krigshistorie på kirkegården #4: den russiske grav

Krigshistorie på kirkegården #5: den danske kaptajn