fbpx
15. marts 2016

Hvad sker der lige på Borgmestergården?

Det vrimler med håndværkere og andre flittige mennesker på Borgmestergården i Nyborg. Stilladser har rejst sig i gården. Den gamle borgmester- og købmandsgård skal renoveres, og vi er allerede gået i gang.

Nyborg Kommune har netop afsat midler til en gennemgribende renovering. Både af bygningen og af udstillingerne. Borgmestergården skal være et endnu mere attraktivt besøgssted og et vigtigt led i fortællingen omkring Nyborg Slot.
Renovering i flere faserRenoveringen vil blive inddelt i flere forskellige faser både indvendigt og udvendigt. Dertil kommer udvikling og etablering af nye udstillinger. I 2016 bliver den store opgave at få taget skiftet. Det betyder, at adgangen til gården bliver begrænset og gæster kun kan komme over gården via en tildækket gang. Der etableres en byggeplads med skurvogne mv. bagerst i gårdhaven. Derudover skal der foretages udskiftning af bindingsværk, og vinduerne skal istandsættes eller udskiftes og males. Samtidig går den indvendige opdatering af udstillingerne i gang, hvor 1. sal i hovedbygningen står først for:
“Vi er i gang med at bryde ned og skal snart i gang med at etablere nye udstillinger. Gæster kan selvfølgelig besøge Borgmestergården som normalt med indgang ad hoveddøren. Vi indretter os løbende efter vilkårene og sørger selvfølgelig for at skilte og informere om renoveringen”, fortæller afdelingsleder Janus Møller Jensen og fortsætter:
“I 2017 går vi i gang med facaden mod gaden og etablering af nye faciliteter såsom toiletter og café. Desuden skal der skabes nogle gode rammer for de mange frivillige, der lægger et kæmpe stykke arbejde i formidlingen og levendegørelsen af Borgmestergården. Det bliver rigtig godt!”
Borgmestergården nu og i fremtidenEt besøg på Borgmestergården skal være med til at fuldende museumsoplevelsen i Nyborg. Formidlingen på Borgmestergården skal komplementere udstillingerne og oplevelserne på Nyborg Slot med andre virkemidler, greb og nye perspektiver på fortællingen.Tilsammen skal Nyborg Slot og Borgmestergården udgøre en samlet og spændende fortælling om kongebyen Nyborg og Christian 3.s store vision for sin residensby. Borgmestergården får også en stor rolle i formidlingen af historien her og nu, mens restaureringen af Nyborg Slot står på, og slottet dermed ikke er tilgængeligt for gæster – hvilket formentligt sker allerede i 2017.
 
Vidste du at: Bygningens historie går helt tilbage til 1570erne, men stammer i sin nuværende skikkelse fra den gård, som borgmester og storkøbmand Mads Lerche lod opføre på stedet i 1601. Facade og gårdrum byder på en unik historie i sig selv i de fantastiske kulturhistoriske og meget maleriske rammer som gården udgør og indgår i.
Læs mere om Borgmestergårdens historie her.