7. august 2019

Husdyr fortæller historie

Husdyr og historie har vist sig at være en god cocktail på Borgmestergården, hvor antallet af gæster fordobles, når der er dyr i gården.

De sidste fire onsdage har der været ekstra meget liv på Borgmestergården i Nyborg. Ikke bare i form af mange flere gæster end sædvanligt, men også fordi der har været får, heste, høns og hunde på besøg.
Denne sommer sætter Borgmestergården nemlig fokus på husdyrenes historie, og hver onsdag er der et nyt dyr på programmet.
Dygtige politihunde
Onsdag den 7. august kunne man f.eks. møde irske ulvehunde, collier og politihunde på museet. Og man kunne fremstille hundekiks, se om man kunne dufte lige så godt som en hund og opleve to politifolk vise, hvor dygtige deres politihunde, Otto og Loui, er.
Dyr og historie har vist sig ikke bare at være et spændende og ofte underbelyst emne, men også noget der trækker folk til! Således har der de onsdage, hvor der har været dyr på museet, været dobbelt så mange gæster som de øvrige dage.
Hønsene blev boende
Tre høns endte med at blive boende på Borgmestergården og har fået et fint hønsehus og en lille indhegning. Og mens de går og klukker kan de hjælpe med at fortælle museets gæster om, at renæssancens byer og købmandsgårde husede mange flere husdyr end de gør i dag.
Kaninen, anden og grisen til gode
Du kan stadig nå at opleve dyr på museet. Der er nemlig dyr på Borgmestergården hver onsdag august ud. Og vi har kaninen, anden og grisen til gode!
Se program for Dyr på Borgmestergården her.