25. oktober 2019

Havreneg søges til ny udstilling

I forbindelse med den nye udstilling Renæssancens Jul, som har udstillingsåbning den 29. november, søger projektmedarbejder Birgit Toft en masse havreneg. I perioden den 30. november til den 22. december 2019 kan man på Borgmestergården se udstillingen Renæssancens Jul. I forbindelse med udstillingen vil der på Borgmestergården være en masse aktiviter, hvortil vi bl.a. skal bruge noget havreneg. Udstillingen omhandler familien Lerchers jul, lige fra de aller tidligste juleforberedelser og helt frem til juleaften. Udstillingen giver bl.a. også indblik i nogle af de juletraditioner, som man havde i renæssancen og på de som også er med os i dag, såsom julebagning. Derudover fejrede man også i renæssancen nytårets komme juleaften.Få et indblik i udstillingen før den åbnerHvis udstillingen allerede nu har fanget din interesse, og du slet ikke kan vente, kan vi som noget hos Nyborg Slot og Kulturarv tilbyde fyraftensforedrag den sidste onsdag i måneden. Og denne udstilling har sin helt egen eftermiddag onsdag den 27. november. Her kan du komme forbi Tinghuset, Stendamsgade 9, fra kl. 17-18 og høre et foredrag om lige denne udstillingen og stille alle de spørgsmål, som du måtte have.  Her vil projektmedarbejder Birgit Toft og praktikant Kamilla Due Abrahamsen være tilstede. De har begge arbejdet intensivt med julen siden august. Men havreneg skal der til! Så hvis du ligger inde med nogle havreneg, hører vi meget gerne fra dig.

KontaktKontakt Birgit Toft for nærmere på bit@ostfynsmuseer.dk eller på tlf: +4524298748.