fbpx
25. februar 2020

Guide til historisk garderobe

Nu kan man få ideer til sin historiske garderobe i nyt idékatalog fra Nyborg Slot og Nyborg Slots Dragtlaug.

Flere skal være klædt i historiske dragter, når der er Danehof i Nyborg. Det er ambitionen, og derfor udgiver Nyborg Slot og Nyborg Slots Dragtlaug nu i fællesskab et idékatalog, der skal hjælpe folk på vej med at skabe deres egne historiske dragter.
Indtil nu har det været Nyborg Slots Dragtlaug, der i samarbejde med Nyborg Slot har lavet de mange flotte dragter til deltagerne i Danehof. Men fremover vil man nok kunne opleve langt flere hjemmelavede dragter, når der er Danehof i Nyborg.
”De sidste par år har vi mødt stor interesse fra folk, der gerne vil skabe deres egen middelalderdragt, som de kan bære til Danehof. Derfor har vi sammen med Nyborg Slots Dragtlaug udgivet dette idekatalog, hvor både nybegyndere og mere øvede kan få viden og inspiration til at sy deres egen middelalderdragt – helt efter formåen og ambitionsniveau”, siger leder af Nyborg Slot og Kulturarv, Mette Ladegaard Thøgersen.
Idekataloget er for dig, som gerne vil lave din egen middelalderdragt, og deltage i Danehof uden at skulle være aktiv frivillig. Idekataloget giver baggrundsviden om dragter, farver, sammensætning mm., og det er en god kickstart til at komme i gang med en middelalderdragt eller måske bare en del af den i første omgang.
Danehof er en årlig historisk festival, som levendegør Nyborgs unikke historie som fast mødested for middelalderens danske parlament. Et tilbagevendende højdepunkt på festivalen er optoget af folk klædt i historiske dragter, der passer til årets tema. I år er temaet for Danehof Christian 2. og hans planer om at sende et korstog til Grønland, og året er sat til præcis 1520. Derfor er det i år renæssance-tøjet, der skal findes frem. Eller sys – med ideer fra idekataloget og med hjælp på dragtlaugets åbne værksteder den 7. marts og 4. april.
Læs det flotte idékatalog her!
For mere information om Dragtlaugets værksteder og Danehof 2020.