18. marts 2015

Gamle mure får nyt tag

Aktivitetsniveauet og besøgstallet er vokset eksplosivt på Borgmestergården de sidste år, og i 2016 kan de mange gæster opleve de unikke historiske rum under et helt nyt tag. Den gode nyhed kunne Nyborg Kommune overbringe til museet i starten af 2015.

Borgmestergården er en af de mest anselige og bedst bevarede købmandsgårde i hele landet. Og med sin centrale beliggenhed har den haft stor betydning for Nyborg by under sin storhedstid i 1600tallet. I dag er det et dedikeret mål for museet at sørge for, at den gamle købmandsgård bevarer sin værdighed og vigtighed for byen, og dermed at gården bliver et levende formidlingssted for hele Nyborg.
De sidste år har det netop været de levende værksteder så som den gamle smedje og dragtlauget, der har været med til at fortælle Borgmestergårdens historie. Derudover er der satset på skiftende kulturhistoriske udstillinger og ikke mindst har købmandsgården en meget central rolle i ‘Jul i den gamle Kongeby’ – et julemarked der bare vokser og vokser. De mange tiltag har betydet en stor og betydelig fremgang både i besøgstal og kiosk, og det er således planen, at Borgmestergården skal have en mere fremtrædende rolle med udstillinger og formidling, i forbindelse med at slottet skal igennem det store bygge- og renovationsprojekt de næste år.
Derfor er det særligt glædeligt, at museets gæster snart kan nyde bygningen både indefra og udefra med et nyt tag. Borgmestergården er en fredet bygning, ejet af kommunen, og derfor er det også kommunens post at vedligeholde bygningen.  I 2013 betalte Nyborg Kommune således også for en ny gavl til den røde købmandsgård. Arbejdet udføres efter retningslinjer udpeget af en fredningsarkitekt, som er ansvarlig for en nænsom udskiftning af taget – uden at gå på kompromis med det autentiske udtryk.
Borgmestergården
Nyborg Kommune