fbpx
5. maj 2020

Flot arv til Østfyns Museer

Østfyns Museer har netop modtaget en halv million kroner i arv fra nyborgenser. Beløbet skal deles mellem Nyborg Slot/Borgmestergården og Johannes Larsen Museet.

”Det er en fantastisk flot gave, vi har modtaget fra boet efter Ole Juel. Den giver mulighed for, at vi nu – på trods af corona-situationen – kan sætte en bogproduktion i værk samt foretage et indkøb til samlingen. Vi er meget taknemmelige”, udtaler Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Nyborg Slot & Kulturarv.
I Nyborg bliver en del af arven brugt til at udgive en rigt illustreret bog om Borgmestergården. Museet har nemlig brug for en bog, der fortæller den nu flot restaurerede Borgmestergårds spændende historie. Det kan der nu rådes bod på. Bogen forfattes af tidligere museumsinspektør Eva Becher og Mette Ladegaard Thøgersen og forventes udgivet af Østfyns Museer ultimo 2020.
Arven bruges også til at udbygge samlingen. Således har museet netop erhvervet en sjælden plakat med Nyborg Slot fra 1930’erne. Plakaten er tegnet af Faaborg-maleren Hans Rasmussen, der også stod bag mange andre turistplakater. Plakaten viser slottet og har teksten: ”Danehofslottet. Nordens ældste kongeborg”. Under den er der påsat: ”Tag toget til Nyborg. Køb dobbeltbillet”. Så formentlig har Statsbanerne også været med i den del af projektet. Plakaten blev senere – i en transformeret udgave – brugt som plakat for det første friluftspil i Nyborg i 1939, ”Danehof ved Nyborg”, der foregik foran slottet og handlede om Erik Klipping og landets første grundlov 1282.
Johannes Larsen Museets del af arven går blandt andet til indkøb af et værk af Fritz Syberg. Læs mere her.