13. oktober 2016

Eventyr på Borgmestergården

På udstillingen “En anden verden” dykker vi ned i eventyrenes univers og undersøger nogle af de fantastiske universer i Brødrene Grimms eventur.

I begyndelsen af 1800-tallet indsamlede de to tyske brødre Jacob og Wilhelm Grimm en række folkeeventyr, som siden er udgivet og genudgivet i mange former og variationer. Mange af historierne var baseret på langt ældre mundtlige fortællinger, og de er fortsat med os. De lever i film, fantasy, spil, bøger og tegneserier, hvor de bliver fortalt igen og igen til et nyt publikum i nye medier i en ny tid.
Forløber for større udstilling i forbindelse med DR1s julekalenderUdstillingen er forløber for en større satsning med en kommende udstilling på Nyborg Slot, der tager udgangspunkt i det eventyrlige univers som Nyborg Slot har lagt rammer til i forbindelse med DR1s julekalender i 2016: Den anden verden.
”I Nyborg er der stor fokus på fortællingen og kulturarven i forbindelse med det store slotsprojekt. Nyborg Slot danner rammen om nogle centrale scener og har inspireret til det eventyrlige slot i DR1s julekalender. Det har inspireret os til at sætte fokus på det eventyrlige i Nyborg, som udgangspunkt for at fortælle vores fantastiske historie. Udstillingen En anden verden er bare første skridt i den retning”, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard.
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget åbner udstillingenErik Rosengaard vil også byde velkommen og åbne udstillingen på Borgmestergården i dag, efterfulgt af afdelingsleder, Janus Møller Jensen, der vil fortælle lidt om udstillingen. Vi glæder os til at se jer i dag den 13. oktober kl. 15-16.30.
Udstillingen kan opleves på Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg fra den 14. oktober til 31. oktober 2016. Den åbner op igen i forbindelse med Jul i den Gamle Kongeby fra den 26. november 2016 sammen med en ny eventyrlig udstilling på Nyborg Slot.
Find udstillingen i kalenderen her.
Se aktivieteter i efterårsferien her.