fbpx
14. januar 2020

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Der var stor glæde hos dragtlauget ved modtagelsen af donationen, og formand Bodil Christensen sluttede sin takketale således:
”Vi er utroligt glade for, at Albani Fonden har besluttet at støtte Dragtlaugets arbejde. Det betyder at fremstillingen af dragterne vil leve op til det fornemme look, som datidens regenter og adelsfolk udstrålede. Det vil samtidigt give Danehoffet pondus og et strejf af historiens vingesus. Tusind tak for donationen.”
I fuldt sving med forberedelse til Danehof
De 25.000 kr. skal bruges til indkøb af stoffer og andre materialer til dragtlaugets produktion af historiske dragter. Og lauget er i fuldt sving med forberedelser til det kommende Danehof 2020.
Højdepunktet på året for Draglauget er nemlig det store historiske event, Danehof i Nyborg. Her præsenteres årets produktion af nye dragter til et stort optog gennem byen. I år er temaet for Danehof Christian II’s regeringstid med fokus på år 1520 – året, der udgjorde et vendepunkt for kongen. Og til Danehof 2020 vil man kunne opleve Christian II og hans dronning bliver kørt i karet fra havnen. Udover kongeparret vil søhelten Søren Norby samt byens borgere og et stort opbud af tilrejsende, der også bliver klædt i tidssvarende gevandter, fylde Nyborgs gader med fest og farver.
Alt fremstillet i hånden
Nyborg Slots Dragtlaug blev etableret i 2013, og siden er lauget vokset til pt. 35 medlemmer – fortrinsvis kvinder. Alle er frivillige og bidt af klædedragtens historie. Men dragter er ikke billige at fremstille, og hos Nyborg Slots Dragtlaug er alt fremstillet i hånden, og mange timer går til research.
Læs mere om Nyborg Slots Dragtlaug her