30. juli 2020

Danehofpromenaderne er en succes

Alle lørdage i juli måned har Nyborg været iklædt historisk dragt – som det sig hør og bør for en rigtig kongeby.

Nyborg Slots Dragtlaug og Østfyns Museer har sammen med en lang række frivillige, byrådspolitikere og andre sørget for, at byen blev befolket med folk i middelalderklæder.

Det hele begyndte med en kavalkade over de seneste ti års Danehof i Nyborg den 4. juli, hvorefter temaerne har kredset om reformationen, adelen og borgerne. Den kommende lørdag, den 1. august, er det bøndernes tur, mens det hele rundes af den 8. august med en promenade med dragter fra hele middelalderen, hvor alle stænder er repræsenteret.

Sommeren over er der også en udstilling af de allerfineste dragter i en lang række af byens butikker. Og initiativerne har – sammen med aktiviteterne fra Nyborg Handel – skabt ekstra liv i byens gader i denne særlige Corona-sommer:

“Vi er rigtig glade for de samarbejder, vi bl.a. i juli måned har haft med Østfyns Museer. Det udgør for publikum en tydelig forskel, når midtbyen summer af liv, kultur og god stemning. Dét er et håndfast vidnesbyrd om, at vi sammen med gode samarbejdspartnere, i dialog og fællesskab, kan vise vejen mod en normaliseret hverdag…”, udtaler Ulrik Nielsen, formand for Nyborg Handel.

Også på museet er der stor glæde over, at aktiviteterne er blevet taget godt imod:

”I år må vi undvære alle de store events, men til gengæld oplever vi en stor interesse for de mange mindre tiltag, som tilsammen giver et rigtig godt indtryk af Nyborgs levende kulturarv. Især Danehofpromenaderne har både lokale og turister taget rigtig godt imod – også selv om det danske sommervejr har drillet lidt,” siger Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Nyborg Slot & Kulturarv.

De to sidste Danehofpromenader afvikles lørdag den 1. og 8. august kl. 11-13. De koordineres af Nyborg Slots Dragtlaug.

Alle er velkomne, det er helt gratis – og vejrudsigten ser lovende ud.