fbpx
8. april 2020

Danehof 2020 er aflyst

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

”Det er med stor ærgrelse, at vi må aflyse årets Danehof. Men naturligvis må vi gøre det i den nuværende situation. Vi har været i gang med forberedelserne siden august, og vi havde glædet os til at blænde op for historien i Nyborg og sætte Christian 2.’s  planer om et korstog til Grønland i scene med historiske skibe i havnen, skuespil og meget mere.
Jeg vil gerne sende min varmeste tak og store beklagelse til de mange frivillige, aktører, samarbejdspartnere og medarbejdere, der allerede har lagt mange timer i planlægningsarbejdet. Vi overvejer nu, hvordan vi kan drage nytte af de mange planer og ideer fra 2020 til næste år, hvor også ridderturneringerne på Torvet igen vil blive et kærkomment gensyn”, siger leder af Nyborg Slot & Kulturarv, Mette Ladegaard Thøgersen.
En af de ting, som Nyborgensere og tilrejsende kan glæde sig til, er udstillingen ”Christian 2. og korstoget til Grønland”, som man kan opleve på Borgmestergården, så snart museet kan åbne dørene for publikum igen. Hvor Danehof skulle være en event-baseret formidling af historien, bliver temaet om Christian 2.’s oversøiske ambitioner foldet ud på anden vis her. Udstillingen giver indblik i datidens verdensbillede og de forventninger, som den planlagte danske ekspedition havde til Grønland og til en forventet opdagelse af en nordlig handelsrute til Indien. Læs mere om udstillingen ”Christian 2. og korstoget til Grønland” her.
Der er blevet afholdt Danehof i Nyborg siden 2010. Til Danehof 2021 kan Torvet igen være omdrejningspunkt for den store historiske festival, der tiltrækker titusindvis af gæster til Nyborg hvert år.
Læs om Danehof 2020 her.
Læs mere om baggrunden for Danehof her.