20. januar 2020

Borgmestergården slår rekord

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.  Museet kan notere en stigning på hele 57 % i 2019 og har dermed sin sandsynligvis bedste sæson nogensinde.

Næsten 18.000 gæster havde Borgmestergården i 2019. Det er mere end tre gange så mange som 10 år tidligere i 2009, hvor museets gik under navnet ”Mads Lerches Gaard”.
Fremgangen kommer efter en omhyggelig restaurering af den gamle købmandsgård, en omfattende nyindretning af udstillingerne på museet samt en udvidelse af aktiviteter og særudstillinger.
”Gennem en stor fælles indsats fra museets medarbejdere, frivillige og Nyborg Kommune er det lykkedes at skabe et levende museum, der er attraktivt og imødekommende for både borgere og turister”, siger leder af Nyborg Slot og Kulturarv, Mette Ladegaard Thøgersen.
At Nyborg Slot er lukket for besøg i forbindelse med restaurering og udbygning vurderes også at have sendt flere gæster videre til Borgmestergården. Faktisk når Østfyns Museers samlede aktiviteter i Nyborg i 2019 op på det samme antal gæster, som da slottet endnu var åbent i 2017.
”Vi er utrolig godt tilfredse med, at vi når ud til lige så mange som før – selv med et lukket slot. Men vi glæder os nu alligevel helt utrolig meget til, at slottet genåbner – og vi igen kan formidle historien om juvelen i det hele på stedet”, siger Mette Ladegaard Thøgersen.
I alt godt 33.000 gæster mødte Østfyns Museers formidling i Nyborg i 2019. Tallet inkluderer udover besøgende på Borgmestergården også skoleklasser, gæster i formidlingspavillonen, deltagere på rundvisninger og byvandringer, til foredrag og til Kunsthåndværkermarked i Tinghuset.

Foto: Ole Friis, Østfyns Museer.