25. marts 2020

Arne bygger sit tredje skib til museet

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Først byggede Arne Jensen en kopi af det 21,5 m lange Ladbyskib i Vikingemuseets kælder, det såkaldte Dødeskib, hvor Ladbykongen blev sendt afsted på sin sidste rejse til Valhal. Så var han med til at bygge Ladbydragen, der er en tro kopi af Ladbyskibet, og som nu ligger ved Vikingemuseet Ladby. Senest har han kastet sig over endnu et skibsprojekt, nemlig den forreste del af en karavel.
En karavel til Christian 2.
En karavel er et stort krigsskib, og det var formentlig sådan et skib, Christian 2. skulle bruge til det planlagte korstog til Grønland. Karavellen indgår i en kommende udstilling om Christian 2. og korstoget til Grønland på Borgmestergården.
Klar til åbning efter corona-krise
Arne har brugt tegninger af Christian 2.s skib Maria og fotos af en model fra Krigsmuseet som forlæg. Kulissen er bygget i Arnes værksted i Langeskov. Nu sætter han den op helt alene på Borgmestergården, så den står parat til museet åbner igen, når corona-krsen forhåbentligt snart er ovre.
Til kopien af Ladbyskibet skar Arne også det smukke dragehoved til kopien. Nu har han lavet endnu et dragehoved – denne gang til Christian 2.s krigsskib.