17. juni 2021

Almas Hus og Have i Ørbæk søger frivillige!

Ørbæk Lokalråd og Østfyns Museer søger frivillige ildsjæle, der gerne vil være med til at genskabe og passe den smukke historiske nyttehave ved husmandsstedet på Sentvedvej 1 i Ørbæk, bedre kendt som ”Almas Hus”.

Almas Hus og Have er omdrejningspunktet for et stort design-projekt af Ørbæk by omkring åen og midtbyen. Huset skal restaureres og haven skal reetableres. Efter restaureringen skal Almas Hus og Have fungere som det naturlige samlingssted for lokalsamfundet, men også som det sted, hvor skolebørn, turister og borgere kan stifte bekendtskab med husets, og egnens, fantastiske og særprægede historie.

For at denne vision kan blive en realitet, er der brug for frivillige til at hjælpe med at passe haven, så den fremstår fra sin bedste side og understøtter den smukke fortælling om Alma og hendes families daglige arbejde og udvikling op igennem 1900-tallet.

Frivillig – Hvad betyder det?

At være frivillig i Almas Have betyder, at man indgår i et fællesskab. Vi vil sammen aftale og fordele opgaverne i forhold til, hvordan haven bedst passes, så den fremstår åben, smuk og autentisk.

Som en del af Almas Havegruppe vil man foruden et socialt fællesskab også få lov til at være med i beslutningerne omkring formidlingen ved Almas Hus og Have, og man vil blive inviteret til særlige aktiviteter og fællesarrangementer såsom ture, foredrag og hyggeaftener for gruppens frivillige. Derudover får man som museumsfrivillig også udleveret et årskort til Østfyns Museer.

Som frivillig bidrager man selvfølgelig kun efter evne, tid og lyst. Alle  er velkomne til at tage del i fællesskabet, uanset erfaringsniveau i forhold til havearbejde.

Nogle af de arbejdsopgaver man som frivillig kan bidrage med kan være at: – slå græs, – luge ukrudt, – høste frugt fra havens frugttræer, -hjælpe med at passe køkkenhaven, -holde området ryddeligt i og omkring åen og haven og -hjælpe til ved formidlingsaktiviteter i huset eller i haven.

Interesseret? Hvad gør jeg så?

Kunne du tænke dig at være en del af Almas Havegruppe, eller har du spørgsmål til gruppens arbejde, så er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til frivilligkoordinator Jonas Kragegaard eller tovholder Per Andersen:

Jonas Kragegaard:
Email: jok@ostfynsmuseer.dk