fbpx

Ting- og Arresthuset 100 år

Afholdt
Tilmelding

Nyborgs Ting- og Arresthus blev indviet 17. juni 1920, og fylder dermed 100 år i 2020. Det fejrer Østfyns Museer med en jubilæumsudstilling om bygningen og dens funktion gennem de sidste 100 år.

Ting- og Arresthuset blev bygget til at huse Nyborgs ret og arrest. Det blev designet af arkitekten August Colding, og dets fysiske fremtræden signalerer tydeligt, at der her er tale om ”magtens bygning”. Der er ingen tvivl om, at man som anklaget har følt vægten af de tunge mure, når man er gået op af trappen og ind af de store tunge døre. Det var her i Ting- og Arresthuset, at de anholdte blev fremstillet for en dommer. Og det var her, de efterfølgende blev indsat i arresten, mens de afventede behandlingen af deres sag.

Men huset var ikke kun en bygning som rummede dom og straf. Det var også hjem for arrestforvareren og hans familie, som levede side om side med de indsatte inde bag de tykke mure.

Se udstillingen med guide

Fire dage om ugen kan man komme på en guidet rundvisning rundt i bygningen og udstillingen. Rundvisningerne forestås af vores fantastiske frivillige arrestguider, som vil tage jer med på en tur igennem et århundredes arresthistorie.

Rundvisninger tirs-, ons-, tors- og søndage kl. 11 i perioden 18. juni – 30. august 2020. Lukket uden for rundvisning.

Rundvisningerne er gratis, men hvis du vil være sikker på at få en plads, så kan du tilmelde dig  HER.

Billede: tegning af Ting og Arresthus. Politistationen (1918 – 1919) Arkiv.dk