fbpx

Skattejagt: Korsriddernes skat

Gratis deltagelse

Tag på skattejagt med familien i udendørsarealerne rundt omkring Vor Frue Kirke, og se om I kan gætte svaret på, hvor skatten ligger gemt!

Nyborg by. I skolernes sommerferie (uge 26-31). Start på Borgmestergården.

Johanniterordenen er en gammel korsridderorden, som gennem tiden har kæmpet for kristendommens udbredelse. I middelalderen var et af deres vigtige tilholdssteder Korsbrødregården i Nyborg. Gården ligger der endnu, men korsridderne har for længst forladt den. Ifølge et gammelt rygte fik de dog ikke alt med sig, da de forlod byen efter reformationens indførelse i 1536. Rygtet lyder på, at korsridderne var i besiddelse af en skat. Den gik dog tabt, da de i hast skulle forlade landet, da Christian 3. indførte reformationen, og gjorde Danmark til et protestantisk land.  Derfor må korsriddernes skat stadig befinde sig i Nyborg – men hvor?

Kan I løse mysteriet om korsriddernes skat? Så tag familien under armen og gå på opdagelse i Nyborgs gader! Skattejagten er sjov og lærerig for både børn og voksne.

På Borgmestergården får I udleveret et opgaveark samt et skattekort, der viser de poster, I skal finde.

Ved hver post er der en QR-kode, som I kan scanne med jeres kamera på mobiltelefonen. QR-koderne leder til tekster, som fortæller lidt om de forskellige steder, hvor posterne er placeret. Ved hver af disse poster er der også tilknyttet en opgave. Svarene på opgaverne vil afsløre en række bogstaver. Bogstaverne danner tilsammen et ord, som afslører, hvor skatten er gemt. Sæt svarbogstaverne ind i felterne nederst på skattekortet i den rigtige rækkefølge. Kan I gætte, hvad der skal stå?

Efter at have løst opgaverne og løst mysteriet om, hvor skatten blev gemt, kan I komme tilbage til Borgmestergården og modtage en lille præmie.

Historien om Johanniterordenens glemte skat bygger på fiktion. Men det er rigtigt, at mange munke og nonner måtte flygte ud af Danmark, da Christian 3. gennemførte Reformationen, og det er også rigtigt, at Johanniterordenen var en yderst velhavende munkeorden.

I kan finde skattekortet HER  og opgavearkene HER