fbpx

Særudstilling: Frosset i tid

Afholdt
Køb entrébillet

Er frysetørring egnet til andet end kaffe og campingmad? Og hvad har det med historiske genstande at gøre? Kom og få svaret på udstillingen ”Frosset i tid” og se noget af den kulturarv, som ikke ville være bevaret, hvis ikke det havde været for frysetørring!

Frysetørring er i dag den mest anvendte konserveringsmetode for vanddrukkent organisk arkæologisk materiale – f.eks. træ, læder, reb, fletværk og tekstiler, og i særlige tilfælde horn eller knogle.

I udstillingen ”Frosset i tid” kan du se, hvordan konservatorerne holder hovedet koldt og bevarer fatningen, når de konserverer genstande for arkæologerne. Det er for eksempel svært at forestille sig, hvordan en uformelig klump af vådt, gammelt læder kan blive til den fineste sko – næsten. Eller hvordan en flere tusinde år gammel træskål, fundet ved en arkæologisk udgravning, kan komme til at se ud som ny – næsten… Men det ÉR muligt ved hjælp af frysetørring. Kom og se hvordan!

Se denne film om  konservering af genstande samt hør podcasten fra Langelands Museum om bevaringen af kulturarven og udstillingen “Frosset i tid”.

Udstillingen ”Frosset i tid” er den anden af fem vandreudstillinger, der er en del af projektet ”Fortiden i fremtiden”, hvor der sættes fokus på brugen af naturvidenskabelige metoder til at undersøge og bevare kulturarven. Projektet er et samarbejde mellem Bevaringscenter Fyn, Svendborg Museum, Østfyns Museer, Langeland Museum, Øhavsmuseet Faaborg, Ærø Museum og Marstal Søfartsmuseum.

Udstillingen kan ses på Borgmestergården fra 25. september til 31. oktober og igen fra 26. november til 22. december 2021.

Udstillingsåbning den 24. september kl. 14.