fbpx

Mørkevandring

Gratis deltagelse

Mørke er i dag et truet stykke kulturarv. I en moderne hverdag findes mørke stort set ikke. Ikke desto mindre er halvdelen af menneskehedens historie foregået i mørke. Mørket var indtil for godt og vel 100 år siden et livsvilkår, som satte rammerne for vores forfædres hverdag og gav dem et visuelt tomrum, hvor såvel fantasi som frygt kunne blomstre.

Når julelysene lyser om kap på Torvet og i gaderne i Nyborgs centrum til Jul i den gamle Kongeby, inviterer vi jer ud på en mørkevandring i Nyborgs dunklere gader og på voldanlægget.

Turen går blandt andet forbi Nyborgs gamle gasværk, og vi skal høre om dengang, lyset kom til Nyborg. På turen ad stierne gennem det mørke voldanlæg vil vi fortælle om nogle af de forunderlige ting, der sker i naturen, når mørket for lov at lægge sig.

I løbet af turen vil vi også fortælle nogle af de spøgelseshistorier, som knytter sig til de steder, som vi kommer forbi. Glæd jer til at gyse ved historierne om den hvide jomfru, borgfruen med spædbarnet, dronningegenfærdet og katteregimentet.

Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Mørkevandringerne afholdes i forbindelse med Jul i den gamle Kongeby. Læs mere om museets mange aktiviteter i den forbindelse her: https://borgmestergaarden.ostfynsmuseer.dk/kalender/julemarked-paa-borgmestergaarden/.

Find det fulde program for Jul i den gamle Kongeby her: https://julemarked.nyborg.dk/da

Mødested: Foran Borgmestergården
Tid: Lørdag den 4. og 11. december kl. 17
Guider: Nicolai Knudsen (4/12) og Troels Malthe Borch (11/12)