fbpx

Madhistorisk byvandring og mad på Remisen

Afholdt
Køb billet her

Torvehandel på Nyborg Torv. Ca. 1920erne.

Tid: Onsdag den 22. september kl. 16.30. Servering på Restaurant Remisen kl. 18

Mødested: Ved Landporten

Kom med på historisk byvandring ad Rigets Hovedstrøg og  nyd en lækker anretning på Restaurant Remisen.

Sammen med Restaurant Remisen tilbyder Nyborg Slot nu en unik tur gennem Nyborgs historie med fokus på mad. Vi følger Rigets Hovedstrøg fra Landporten til Havnen og slutter af med en lækker anretning på Restaurant Remisen med inspiration fra historien.

På turen fortæller museumsinspektør Nicolai Knudsen fra Østfyns Museer om, hvordan fortidens råvarer kom til det historiske Nyborg. Især når Kongen var på Nyborg Slot, kom der store leverancer af kød, korn, frugt, grønt, øl, salt, fisk og krydderier til byen. Kød og korn blev bragt til byen gennem Landporten, mens sild, salt og krydderier ankom med skib til havnen. Korn til kongens fadebur blev malet på Slotsmøllen, og på Torvet blev der handlet med lokale afgrøder og forarbejdede fødevarer. Hør om, hvad Kongen og byens almindelige borgere spiste i middelalderen og renæssancen, og nyd selv et lækkert måltid på Restaurant Remisen med inspiration fra Nyborgs historie.

Pris: 249 kr. Prisen inkluderer rundvisning, mad og øl (eller alkoholfrit alternativ).

Gør som kongen og nyd et glas akvavit (Nyborg Akvavit – Dansk Eg) til frokosten. Tilkøb: 25 kr.