fbpx

Historisk sejltur på Storebælt

Køb din billet her

Mærk historien helt tæt på, når Skonnerten Fionia letter anker fra Kongens Skibsbro i Nyborg og tager dig med på en historisk sejltur på Storebælt.

Siden grundlæggelsen af Nyborg, har byen haft en tæt forbindelse med havet og kysterne omkring. Langs kysten ved Nyborg og på Storebælt gemmer der sig alt fra små, ukendte hverdagsfortællinger til storslået danmarkshistorie fra voldsomme krige og blodige slag tilbage fra dengang, det at krydse Storebælt til havs var den eneste forbindelse mellem Fyn og Sjælland.

Skonnerten Fionia sejler fra Kongens Skibsbro, der blev bygget af Christian 3. Allerede fra Nyborgs tidlige år som borgværk voksede forbindelsen stødt med havet. Overfarten fra Fyn til Sjælland blev kun vigtigere gennem tiden. På turen hører du om, hvordan sejladsen over Storebælt i gamle dage var og får et indblik i, hvilken rolle Sprogø spillede, hvor især kvindehjemmet gennem tiden spiller en central rolle i øens historie. På sejlturen ser og hører du også om Svenskekrigene, hvor Danmark var allierede med Polen og Holland, og om dengang den mægtige hollandske flåde kom til Nyborg i 1959, der først var med til at befri Nyborg for derefter at plyndre byen.

Læs mere om sejlturen her.

Den historiske sejltur er støttet af APD – Assoiciated Danish Ports – der holder til på havnearealerne ved Lindholm. Erhvervshavnen i Nyborg er den dag i dag aktiv og modtager dagligt skibe til de mange industrivirksomheder i Nyborg, som eksempelvis Koppers på Avernakke og en række virksomheder på Lindholm.